2013. augusztus 28., szerda

Mire ’hajaznak’ a legújabb frizura trendek?


 

A 2013-as őszi-téli frizura trendek közül kiválogattunk néhányat, melyek közt szerencsére otthon is könnyen elkészíthető hajviseleteket is találtunk.

Nincs olyan szezon, amelyben ne jelenne meg valamilyen retro trend.

1.      Újraértelmezett retro / hamvadó cigarettavég

Idén az egyik trendben a  ’70-es évek frizuradivatja keveredik a ’40-es évekre jellemző stílussal, azaz a haj oldalt elválasztott és szorosan a fejtetőhöz simul, míg a hetvenes éveket idéző lágy hullámok kissé rakoncátlanul omlanak szét oldalt és hátul. A mostani harmincas nők láthatták nagyanyáik régi fotóin ezt a jellegzetes frizurát, ami Karády Katalin elhíresült cigarettázó fotójáról is ismert. Nekünk kicsit divatjamúlt hatású ez a trend, de egy-egy különleges alkalomra vagy netán fotózásra remek ötlet!

 

2.      ’Betűrt’ frizura, avagy mindig van valami őrület…

Már a 2013-as tavaszi-nyári divatbemutatókon is megjelent a vastag kötött pulcsik és fiús kabátok alá ’beszorult’ hosszú haj. Ez a trend nekünk annyira nem jön be, mert szerintünk, ha valakinek szép hosszúra növesztett hajkorona ékesíti a fejét, kár azt elrejteni. Elég akkor, amikor farkasordító hideg lesz kinn és muszáj sálakba, sapkákba burkolóznunk.

 
 
 
3.      A természetes ’csajos’

Mindig a természetes a legszebb, vagy a lehető legtermészetesebbnek kialakított megjelenés, legyen szó bármilyen külső jegyről, igaz ez a hajunkra is. Egyre gyakrabban látjuk, hogy a világ vezető divattervezői is ezt a trendet választják: a Burberry legújabb show-jában semmilyen terméket nem használtak a modellek frizuráinak elkészítéséhez, mindegyiküknek meghagyták az eredeti, természetes állapotát.    
 
4.      Legyen frufru vagy ne legyen frufru

Ezen a kérdésen már minden nő elgondolkodott és bizonyára sokan meg is bánták, amikor vágattak maguknak frufrut. Egy biztos, ha csak elöl vágatunk, még mindig kevésbé drámai a változás, mint egy Beyoncé-féle drasztikus hajvágás esetén - egy ilyen gyönyörű hajzuhatagtól megválni, te jó ég...! Ugyanakkor ennél a trendnél szinte egytől egyik póthajból készült frufrukat használtak az idei kifutókon, Emilio Pucci-tól Marc Jacobs-ig, de mi nem pártoljuk ezt a megoldást, a  frufru is legyen inkább saját hajból. Kedvencünk a 60-as éveket idéző, szexi, telt frufru, de idén az összes változata divatos!



 
 
5.      Punk rock

A punk stílus is örök visszatérő a divatvilágban, az idei szezonban a frizuratrendekben is újra képviselteti magát. A Louis Vuitton és a Fendi bemutatóin felvonultatott vadóc , tépett fazonok azonban nem mindenkinek állnak jól. Mi jobban kedveljük a nőiesebb, kifinomultabb frizurákat, de tény, hogy akinek ez a trend passzol a stílusához, az nagyon divatos lesz idén ősszel és télen.
 6.      ’El az ollóval a hajamtól’ trendek

Aki hosszú hajat visel és esze ágában sincs vágatni, választhatja az idei szezon legnőiesebb trendjét, a fejtetőn kissé megemelt laza kontyot, ami idén sokkal inkább ’hajaz’ a Hitchkock filmekből ismert ultranőies frizurákra, mintsem az Amy Winehouse nevéhez kötődő extra tupírra.

A lófarok lezselézett, fejhez simuló változata is nagyon divatos idén, ahogy az elválasztás nélküli, hátrafogott copf.

Ugyan a fonott frizurák a nyári szezon jellemzői, mi szívesen látjuk ősszel és télen is ezt a bájos és különleges viseletet.

A köszönjük, nem kérjük kategóriába esnek nálunk a kreppelt és a vizes, épp-kiléptem-a-zuhany alól frizurák, bármennyire is hatásosak voltak a Prada bemutatóin.
 
Köszönöm a szuper összeállítást Trendspioneer-nek!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése