2015. május 6., szerda

Jótékonysági Műhelyvásár - Pontosan mire fordították az adományunkat?

Biztosan emlékeztek a tavaly novemberben megrendezésre került Jótékonysági Műhelyvásárunkra (már csak azért is mert elképesztően sokan voltunk ott:)), amikor is a vásárból befolyó nettó bevételünket a Patent jogvédő egyesületnek ajánlottuk fel.


VIDEO:



Azóta sokan eljöttetek az adományozóknak járó oklevelekért, viszont nagyon kevesen tudtátok pontosan, hogy kinek adtuk az adományt és maga az egyesület milyen ügyekkel foglalkozik.

Rövid bevezetésnek annyi, hogy tavaly a Süel műhely elköltözött és az óriás pakolásban rengeteg kincs került elő, amiket az évek során őrizgettünk. Mintadarabok vagy éppen picit hibás termékek, amiket megsemmisíteni nagy kár lett volna, viszont az elajándékozásnál jobb ötletre vártam.Hirtelen kipattant a fejemből a műhelyvásár gondolata és már csak az volt a kérdés, hogy a vásár bevételét mire fordítsuk...

Bízom benne, hogy azoknak, akik régóta követnek minket, vagy éppen törzsvásárlóink, már feltűnt, hogy elég sokat foglalkozunk a Nőkkel, így viszonylag egyértelmű volt, hogy egy Nőket segítő jogvédő egyesületnek szeretnénk adni. Itt segítségül hívtam egy barátnőmet, aki mediátorként dolgozik New Yorkban és mellesleg Női jogokkal foglalkozik EU szinten, hogy adjon nekünk tippeket, kinek küldjük el az összeget.

A NANE és a PATENT egyesület volt a két befutó és végül utóbbi mellett döntöttünk, így most megkértem az egyesület képviselőjét, hogy foglalja nekem össze mi - mindenre tudták felhasználni ezt a pénzösszeget.

"Az adományt alapvetően a jogsegély keretében használtuk fel. A jogsegélyünk családon belüli erőszak női és gyerek áldozatainak nyújt személyesen, telefonon és elektronikusan jogi tanácsadást, képviseletet. Dolgozunk testi, lelki, gazdasági és szexuális erőszak túlélőivel. Évente közel 200 érintettel kerülünk kapcsolatba. Sokan nem tudják, de gyakorlatilag az egyetlen olyan szervezet vagyunk, amely a gyerekeket érő szexuális erőszakos ügyekben lát el sértetti képviseletet. Az eseteink közt rendkívül sok az ún. kényszerláthatásos ügy. Erről bővebben itt: http://nokjoga.hu/sites/default/files/filefield/kapcsolattartas-kenyszerlathatas-szorolap-2014-a4.pdf

Ezekben az esetekben a gyámhivatal tetemes mennyiségű pénzbírság kiszabásával próbálja meg rákényszeríteni a gyereküket a különélő bántalmazó szülővel szemben védő gondozó szülőt, hogy biztosítsa a láthatást. Ezek a bírságok akár milliós nagyságrendűek is lehetnek. Így aztán az adományokat az ilyen bírságok kifizetésére is szívesen fordítjuk."

Azt hiszem mindenki megnyugodhat afelől, hogy jó ügy érdekében vásárolt a Süelben és jó hír, hogy szeretnénk minden évben megrendezni egy hasonló vásárt, újabb és újabb Nőket segítő szervezeteket támogatva ezzel.

A NANE-val már megkezdtük a tárgyalásokat és együtt ötletelünk az idei aktivitásainkról, hogy az egyedi kötöttségek valami mást is jelentsenek nektek és büszkén szeressétek viselni :).






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése