2016. április 3., vasárnap

#whomademyclothes - Legyél te is "divat forradalmár"

Idén 2016. április 18-24. között lesz a divat forradalom hete... De mit is takar ez?




Gondolom sokan emlékeztek még arra (ha a dátum nincs is meg pontosan), hogy 2013. április 24-én Bangladesben, Dakkában, összedőlt a Rana Plaza, ahol 1134 ember halt meg. Az épület egyértelműen életveszélyes és az ott tartozkódásra teljesen alkalmatlan volt, mégis több ezren dolgoztak benne aznap (is)...


Akkor indult a "Fashion Revolution", ami alulról szerveződve , kis lépésekben szeretné forradalmasítani a divatot, illetve a möggötte rejtőző gyártási folyamatot.


"We believe that fashion can be made in a safe,
clean and beautiful way. Where creativity, quality,
environment and people are valued equally."


Itt elolvashattok mindent róluk (megtudhatod, hogy csatlakozhatsz, mit kell tenned, milyen programjaik vannak, akár régi ruhák újrahasznosítására is kaphatsz ötleteket #haulternative), de a legfőbb akciópontjukat én is bemutatom:






Az instagramon és a twitteren jelenleg futó, #whomademyclothes kezdeményezésük (mely, ahogy fent elítettem, csak egy a sok közül) célja, hogy a vásárlók legyenek tudatosak és kíváncsiak. Érdeklődjenek a közösségi média felületein keresztül, hogy ki gyártotta, illetve konkréten ki készítette a ruháikat. Az olcsó előállításnak nem lehet alárendelni mindent.
Sok cég menedzsmentjének fogalma sincs kik, és milyen körülmények között gyártják a ruhákat, így indokolt a kérdés "whomademyclothes":).


A teendő csupán annyi, hogy a márka logoját megmutatva, megkérdezitek hashtagen keresztül, ki készítette az adot ruhát. Mutasd a cimkét, kérdezd a márkát!
A márka ugyanezen a felületen válaszolhat is:)

Nálunk nincs nagy titok:

#wemadeyourclothes

Süel






















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése